Wat is coaching?

Wat doet coaching?

Coaching biedt begeleiding en ondersteuning aan mensen om op een positieve manier veranderingen in hun leven aan te brengen. Coaching gaat altijd over het vergroten van de persoonlijke effectiviteit of de professionele bekwaamheid. Dit kan op alle levensgebieden zijn zoals werk, het gezin of relaties. Coaching kan hierbij gericht zijn op de ontwikkeling van specifieke vaardigheden.


Coaching ondersteunt bij:
– Bewustwording en persoonlijke groei
– Het vergroten van het zelfvertrouwen
– Het verkennen, ontdekken, ontwikkelen en toepassen van de eigen mogelijkheden.

Tijdens een coaching traject spreekt de coach samen met de coachee leerdoelen af. Door samen in gesprek te gaan wordt het inzicht vergroot waardoor (nieuw) gedrag makkelijker te introduceren en sturen wordt. De coach ondersteund en begeleid dit leerproces. De coach stelt vragen, geeft adviezen en biedt waar nodig extra kennis. Coaching is een een-op-een gesprek waarbij sprake is van gelijkwaardigheid. De coachee blijft zelf verantwoordelijk voor zijn of haar eigen beslissingen.

Coaching als preventie

Coaching kan ene belangrijke preventieve werking hebben als het gaat om burn-out, bore- out of depressie omdat het stagnatie in bekwaamheid of ontwikkeling voorkomt.
Coaching heeft een positief effect op prestaties en vaardigheden, werkhouding en zelfsturing, welzijn en het leren omgaan met lastige situaties.

Onderzoek wijst uit dat coaching helpt bij het verminderen van klachten zoals burn-out en stress en dat er een toename is van positieve gevoelens in het leven of werk van de coachee. Ook is er een verbetering in vaardigheden en effectiviteit.

Voor wie is coaching?

Coaching is geschikt voor iedereen die zich verder wil ontwikkelen op het persoonlijk of professionele vlak.

Coaching online

Coaching online heeft verschillende voordelen:
– Je kan op je eigen tijdstip er voor gaan zitten om te reageren
– Je kan in je eigen omgeving blijven
– Je kan vanaf elke plek reageren
– Je kan schrijven afwisselen met face to face of skype.
– Je bent geen reistijd kwijt
– De kosten kunnen lager blijven

terug naar seniorcoaching