Achtergrond

De achtergrond van ontwikkelkunzt

Carla Hendriksen begon haar praktijk voor psychotherapie in 2002. Sinds 1984 werkte zij bij diverse zorg- en hulpverleningsinstanties binnen de (O)GGZ, Vluchtelingenopvang en Jeugdhulpverlening. Dit deed zij zowel in direct cli├źntencontact als in leidinggevende en ondersteunende functies.

Na haar reguliere studie volgde ze diverse specialisaties om zo haar kennis en vaardigheden als coach en ondersteuner steeds meer uit te breiden. Zij volgde o.a opleidingen voor Polyenergetische Therapie, Leiderschap-coaching, Narratieve Therapie, Rationeel Emotieve Therapie, Mindful Analyse, Therapeutisch Schrijven, NLP, Online Coaching, het Socratisch gesprek, Geweldloze Communicatie en Multiculturele Communicatie.

Carla heeft dus niet alleen een brede visie en kennis van de theorie rondom de kunst van het ontwikkelen, zij heeft ook praktisch veel ervaring met het werken in de hulpverlening en zorg, vanuit verschillende posities binnen organisaties.

Missie

De missie van ontwikkelkunzt is een bijdrage te leveren aan het wederzijds begrip van mensen
onderling, om in een diverse (culturele en digitale) wereld meer en beter samen te kunnen leven.

Visie

Het helpen van mensen bij het verder ontwikkelen van de mogelijkheden in zich zelf en/of
mede daardoor bij het werken in mensgerichte organisaties en beroepen.

Doelstellingen

Het aanbod is gericht op het vergroten van het bewustzijn van specifieke situaties,
het versterken van het zelfinzicht en het ontwikkelen van (nieuwe) vaardigheden.

Het is voor Carla belangrijk om de missie en visie van ontwikkelkunzt niet alleen uit te dragen, maar deze ook te leven. Voor haar staat jezelf blijven ontwikkelen gelijk aan levensplezier. De kunst van het jezelf (leren) ontwikkelen is een levenslange uitdaging die ze enthousiast en graag met anderen deelt.