Online begeleiding

                                   

Wat doet online narratieve begeleiding?                                                                 

Tijdens het online traject kijken we door middel van (delen van) je levensverhaal naar waar voor jou de belangrijke accenten in je leven liggen. Dit kan jouw individuele verhaal zijn of het verhaal wat binnen jouw gezin of gemeenschap als belangrijk werd gezien. Dit verhaal ga je vertellen terwijl je dit uit je geheugen opdiept, of aan de hand van foto’s, film of ander materiaal. Op deze manier gaan we samen op onderzoek naar wat voor jouw betekenis heeft, wat je sterke kanten zijn of wat eventueel obstakels zijn die je als problematisch ervaart.

Voor wie is narratieve begeleiding een goede vorm van begeleiding?

Online narratieve begeleiding is geschikt voor mensen die in hun dagelijks functioneren problemen ervaren. Dit kan zijn in hun baan, met hun familie, in hun relatie of in het leven met zichzelf.

Ook is narratieve begeleiding geschikt voor mensen die hun eigen verhaal meer willen uitdiepen en vormgeven om zo zich sterker te voelen in hun eigen identiteit.

Soms gebruiken mensen narratieve begeleiding om hun autobiografie meer te verkennen.

Narratieve begeleiding is ook een zeer geschikte vorm voor ouderen om terug te blikken op hun leven en zo tot een sterkere ervaring van acceptatie en zingeving te komen.

Narratieve begeleiding  sluit zich volledig aan bij de leefwereld van de verteller. Dit maakt dat deze vorm goed past bij mensen met een zeer diverse achtergrond of leefwereld. Narratieve begeleiding is cultuuroverstijgend.

Hoe werkt narratieve begeleiding bij Ontwikkelkunzt?

Natuurlijk staat centraal wat jij wilt bereiken met de begeleiding.  Telefonisch kunnen we samen kijken of deze vorm van begeleiding geschikt is voor jou en je vraag.  De begeleiding wordt meestal online aangeboden. De duur en intensiteit kunnen vooraf worden afgesproken, maar tussendoor ook naar wens worden aangepast.

Kijk hier naar meer informatie over het jezelf beschrijven.

→ naar contactpagina

→ terug naar de narratieve methode