Narratieve therapie

                                        

 

Wat doet narratieve therapie?                                                                 

Bij de narratieve therapie kijken we door middel van (delen van) je levensverhaal naar waar voor jou de belangrijke accenten in je leven liggen. Dit kan jouw individuele verhaal zijn of het verhaal wat binnen jouw gezin of gemeenschap als belangrijk werd gezien. Dit verhaal ga je vertellen terwijl je dit uit je geheugen opdiept, of aan de hand van foto’s, film of ander materiaal. Op deze manier gaan we samen op onderzoek naar wat voor jou betekenis heeft, wat voor jou sterke kanten zijn of wat obstakels zijn die je als problematisch ervaart.

 

Voor wie is narratieve therapie een goede therapie?

Narratieve therapie is geschikt voor mensen die in hun dagelijks functioneren problemen ervaren. Dit kan zijn in hun baan, met hun familie, in hun relatie of in het leven met zichzelf.

Ook is narratieve therapie geschikt voor mensen die hun eigen verhaal meer willen uitdiepen en vormgeven om zo zich sterker te voelen in hun eigen identiteit.

Soms gebruiken mensen narratieve therapie om hun autobiografie meer te verkennen.

Narratieve therapie is ook een zeer geschikte therapievorm voor ouderen om terug te blikken op hun leven en zo tot een sterkere ervaring van acceptatie en zingeving te komen.

De narratieve therapie sluit zich volledig aan bij de beleefwereld van de verteller. Dit maakt dat deze therapievorm goed past bij mensen met een zeer diverse achtergrond of leefwereld. Narratieve therapie is cultuuroverstijgend.

 

Hoe werkt narratieve therapie bij Ontwikkelkunzt?

Natuurlijk staat centraal wat jij wilt bereiken met de therapie.  Telefonisch of via skype kunnen we samen kijken of deze vorm van therapie geschikt is voor jou en je vraag.  Voor de therapie zelf is het vaak voldoende om elkaar 5 keer te ontmoeten. Dit kan face to face zijn, maar ook online of blended (dit is een mengvorm van beide)

 

 

 

 

→ naar contactpagina

→ terug naar de narratieve methode